14 Ekim 2017 Cumartesi

C# - Twilio ile SMS gönderme işlemi

Leave a Comment
Bu yazıda Twilio kütüphanesini kullanarak istediğimiz bir telefon numarasına SMS göndereceğiz. Twilio'da SMS - MMS göndermek, sesli ya da videolu görüşme yapmak, fax göndermek için kullanılabilecek çeşitli kütüphaneler mevcut. Bunları kullanabilmek için ücret ödemek gerekse de deneme yapmak mümkün.

Twilio.com üzerinden yeni bir hesap oluşturacağız. Get a free API key butonuna tıklayarak twilio'yu denemeye başlıyoruz.



Ad, Soyad, E-Posta ve Şifre bilgilerini girdikten sonra kullanmak istediğimiz ürünü, kullanma amacımızı, yazılım dilimizi ve tahmini olarka ayda ne kadar kullanacağımızı seçiyoruz.



Tüm alanları doldurduktan sonra Get Started butonuna tıklıyoruz. Ardından doğrulama amaçlı telefon kodumuzu giriyoruz ve gelen sms'teki doğrulama koduyla üyeliğimizi başlatıyoruz.

Console ekranına yönlendik. Sol taraftaki menüden Learn & Build sekmesine girerek SMS'lerimizin gönderileceği telefon numarasını seçiyoruz.



Get a number butonuna tıkladık. Açılan popup'ta Choose this number diyerek telefon numarasını seçtik.


Telefon numarasının belirlendiğine dair bir bilgilendirme geldi.


Şimdi Visual Studio'da projemizi açıyoruz. Tools -> Library Package Manager -> Package Manager Console yolunu izleyerek konsolu açıyoruz ve aşağıdaki kodu yazarak enter'a basıyoruz.


Install-Package Twilio

Twilio yüklendiğinde projemizin referansları arasında görünecek.


Şimdi bir form oluşturuyorum. SMS'in gönderileceği telefon numarası ve mesjaın içeriğini alacağım iki textbox ve tıklandığında sms'i gönderecek butonu oluşturuyorum.


Butonun click event'ında kodlarımı yazmaya başlıyorum.


var accountSid = "ACe3c8b7d9ab35....e9f33a1";
var authToken = "97b33cdd7b652.....7f1405cf59d";

TwilioClient.Init(accountSid, authToken);

var message = MessageResource.Create(
       to: new PhoneNumber(textBox1.Text),
       from: new PhoneNumber("+12242101642"),
       body: textBox2.Text);

Formumu çalıştırıp, alanları doldurup Gönder butonuna basıyorum.


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

0 yorum: