27 Şubat 2014 Perşembe

Python programlama dili ve Windows'ta Python kurulumu

Leave a Comment
Python programlama dili; nesne yönelimli, yorumlanabilen, modüler ve etkileşimli oldukça popüler bir programla dilidir. Neredeyse bütün platformlarda çalışan Python ile masaüstü uygulamaları, web uygulamaları, ağ programlama, veritabanı yazılımı programlama başta olmak üzere hemen hemen aklınıza gelebilecek tüm alanlarda uygulama geliştirebilirsiniz.

Youtube, Google, Linux, NASA gibi teknoloji devleri de Python'u çeşitli alanlarda kullanmaktadır.



http://blog.codeeval.com/codeevalblog/2014 linkinden aldığım yukarıdaki görselde de görüldüğü gibi Python programlama dili en yaygın programlama dili. Ancak ülkemizde hakettiği değeri göremiyor. Bu nedenle de Python programlama dili hakkında kaliteli kaynak bulmak zorlaşıyor ve bu da yeni programlama dili öğrenmek isteyenlerin Python'u elemelerine neden oluyor.

Yukarıda yazdıklarımdan sonra sıfırdan başlayarak Python programlama dili ile ilgili yazılar yazmanın uygun olacağını düşündüm ve yazılarıma Windows üzerinde Python kurulumuyla başladım.

Python sürümünün indirilmesi


Öncelikle http://www.python.org/downloads/windows/ bağlantısına tıklayarak istediğimiz Python sürümünü indirelim.

Python kurulumu


İndirme işlemi bittikten sonra yükleme dosyasını çalıştıralım. Yükleneceği konumu seçip ilerleyelim. Kurulum sırasında yapılması gereken ayarlar olmadığı için bu bölümü daha fazla uzatmak istemiyorum. Tüm dosyalar kopyalandıktan sonra Finish butonuna tıklayarak kurulumu bitirelim.

Ekrana "Merhaba Dünya" yazdırma


Python'u kurduğumuz klasör içindeki python.exe dosyasını çalıştıralım. Karşımıza gelen konsol ekranına

print("Merhaba Dünya") yazalım ve enter tuşuna basalım.


If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

0 yorum: