17 Aralık 2013 Salı

Ücretsiz MySQL veritabanı - freemysqlhosting.net

2 comments


Bazen geliştirdiğimiz masaüstü uygulamalarında Localhost yetersiz kalabilir ve uzak sunucuya bağlanmamız gerekebilir. Ben de Java ile bir proje geliştiriyordum ve programın birkaç farklı bilgisayarda kullanılması, tüm kullanıcıların da ortak bir veritabanına erişmesi gerekiyordu.

İlk olarak ihs.com.tr'deki hostingimde bir MySQL veritabanı oluşturdum ve program ile bağlanmaya çalıştım ancak tüm bilgileri doğru girmeme rağmen bağlantı kuramadım. Destek ekibine durumu bildirdiğimde "Mysql veritabanı servislerine uzaktan erişim desteği sağlanamamaktadır."  cevabını verdiler. Ben de bunun üzerine ücretsiz bir MySQL hesabı aramaya başladım ve freemysqlhosting.net'i buldum.

freemysqlhosting.net'e üye olup, 5 MB'lık MySQL hesabına sahip olabilirsiniz. Ufak çaplı projelerinizde veya ödevlerinizde 5 MB kesinlikle yeterli olacaktır. Aynı zamanda hızı ücretsiz olmasına rağmen yeterli seviyede.

Siteye üye olduktan sonra size sunucu linki, veritabanı adı, kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi e-mail yoluyla bildiriyorlar.

phpmyadmin.co adresinden sunucu bilgisi, kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak phpMyAdmin de kullanabiliyorsunuz.

Veritabanınıza uzaktan bağlanabilmek için 3306 numaralı portu da açık halde veriyorlar.

sq13.freemysqhosting.net'in size verdikleri host olduğunu düşünürsek bağlanabilmek için sql3.freemysqhosting.net:3306 olarak kullanmanız yeterli.

İyi çalışmalar...
If You Enjoyed This, Take 5 Seconds To Share It

2 yorum:

Unknown dedi ki...

arkadaşlar sakın girmeyin bu www.freemysqlhosting.net e database i bagladım 1 hafta sonra kapatıp 29 dolar istiyor databaseimide alamıyorum

eno dedi ki...

Merhaba arkadaşlar tarafımca kurulmuş olan ücretsiz mysql veritabanı sitemi deneyebilirsiniz uzaktan erişim iznine açıktır veri depolamada limit yoktur.
http://freedbhost.com/